KMG auttaa Turun kaupunkia taklaamaan ilmastonmuutoksen

Turku pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2029 mennessä. Kaupungin toimialojen ja paikallisten yritysten lisäksi tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan apua kaupunkilaisilta. Siksi kaupunki on perustanut Ilmastojoukkueen, jonka kapteeniksi lupautui Saku Koivu.

Ilmastojoukkue ja sen keskusteluryhmä toimivat Facebookissa, josta löytyy ajankohtaista keskustelua ilmastonmuutoksesta ja kaupungin sekä joukkueen jäsenten ilmastotoimista.

Ilmastojoukkueen lanseeraamiseksi KMG Turku kehitti draft-kampanjan, jossa Koivu haastaa sekä tunnettuja turkulaisia että tavallisia kaupunkilaisia mukaan joukkueeseen. Haasteeseen kuuluu oman hiilijalanjäljen mittaaminen nettitestillä sekä Ilmastojoukkueen Facebook-ryhmään liittyminen.

Ilmastovideoilta tietoa ilmastoystävällisempään elämäntapaan

Lanseerauksen tueksi toteutimme sarjan videoita, joilla Koivu kertoo edessä olevasta haasteesta ja miten se taklataan. Videoilla ei kuitenkaan mainita ilmastonmuutosta, vaan asiasta puhutaan jääkiekkotermein. Ilmastojoukkueen tarkoitus paljastuu vasta videon lopussa, jossa kaikki kaupunkilaiset haastetaan mukaan toimintaan. Informaatiovideolla Koivu ja turkulaiset asiantuntijat taas käyvät läpi erilaisia jokapäiväisiä ilmastoasioita muun muassa asumiseen liittyen.

Turun päivänä draft-kampanja jalkautettiin kaupungintalolle, jossa Saku Koivu ja kaupungin edustajat järjestivät meet&greet tilaisuuden ja keräsivät jäseniä ilmastojoukkueeseen.

Kaikki mukaan Ilmastojoukkueen paitaan

Kaupunkilaisten lisäksi Turun kaupunki haluaa ilmastojoukkueeseen myös paikallisia yrityksiä. Yrityshaastetta varten toteutettiin Turun kaupungin allekirjoittama postituskampanja ja kannustimeksi teetettiin Ilmastojoukkue-pelipaitoja, joita yritykset voivat lainata omiin somekanaviinsa tarkoitettuihin ryhmäkuvauksiin. Paitojen lisäksi tarjolla on lippiksiä, joita jaetaan myös palkintoina Ilmastojoukkueen FB-kilpailuissa.

Kampanja on otettu vastaan positiivisesti ja Ilmastojoukkue-ryhmässä käydään hyvää keskustelua. Saku Koivun ansiosta kampanja on saanut myös ansaitsemaansa huomioarvoa.
Muutos lähtee pienistä teoista, mutta yhdessä voimme taklata Ilmastomuutoksen vaikutuksia. Tee ilmastotesti ja tule mukaan.

https://www.facebook.com/ilmastojoukkue
https://www.turku.fi/hiilineutraaliturku

KMG Turku on Turun kaupungin bränditoimisto

Piditkö? Kerro myös muille.

Samankaltaiset artikkelit