Varför KMG?

Turun seudun joukkoliikenne Föli on ottanut koekäyttöön kaksikerrosbussin Turun kautta Naantaliin, Raisioon, Lietoon ja Kaarinaan kulkeville linjoille 6 ja 7. Kaksikerrosbussia kokeillaan paljon käytetyillä seutulinjoilla, koska Föli haluaa kerätä asiakaskokemuksia laajalta alueelta ja samalla ilahduttaa asiakkaita uudenlaisella matkustusmuodolla.

Turun uudeksi maamerkiksikin kaavaillusta bussista haluttiin näyttävä, joten Föli pyysi KMG Turulta ideoita sen teippaamiseksi. Väriksi valittiin luonnollisesti keltainen, joka tekee bussista helposti Fölin autoksi tunnistettavan.

Enää ei tarvitse lähteä Lontooseen

Tekstiteippauksessa pyöritettiin monenlaisia teemoja kerroksista korkeuksiin. Kaksikerrosbussit linkittyvät useimpien mielessä kuitenkin Iso-Britanniaan. Nyt kun Turullakin on kaksikerrosföli, mitä Lontoo enää voi tarjota mitä täällä ei olisi? Joki, katedraali, linna, miksi lähteä merta edemmäs kalaan?

Uuden muotoilun yhdistys on tehnyt tunnetuksi Timo Sarpanevan mallistosta haltioituneiden ruotsalaisten lehtien vuonna 1964 esittämän kysymyksen ”Varför Paris, vi har ju Åbo”, joka näkyy nykyään yhdistyksen kannatustuotteissa.

Yhdistyksen luvalla muokkasimme lauseesta Fölille sopivan version ”Varför London, vi har ju Föli”. Sanonnan tunnistaa melkein jokainen turkulainen, minkä lisäksi lukijalle syntyy välitön ahaa-elämys. Ja onhan siinä mukana myös ripaus tervettä turkulaista ylpeyttä.

Korkeatasoinen idea ja huipputoteutus

Teippaus jalostui ideasta toteutukseen ripeästi ja bussi valmistui hyvissä ajoin lanseeraukseen. Vaikka kokeilu on paikallinen ja lyhytaikainen, keräsi se runsaasti huomiota myös valtakunnallisissa tiedotusvälineissä.

Kaksikerrosföli osoittaa, että pienillä toimenpiteillä saavutetaan hyvä huomioarvo, kun idea toimii.

KMG Turku on Turun kaupungin bränditoimisto ja Fölin mainostoimistokumppani

Kaksikerrosföli on koekäytössä Fölin liikenteessä kolmen viikon ajan 12.9.–3.10.2019 linjoilla 6 ja 7, jotka kulkevat Turun kautta Naantaliin, Raisioon, Lietoon ja Kaarinaan.

https://www.foli.fi/fi/%E2%80%9Dvarf%C3%B6r-london-vi-har-ju-f%C3%B6li%E…
https://yle.fi/uutiset/3-10966545
https://moottori.fi/liikenne/jutut/kahdessa-kerroksessa-turuus/
https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4699809/Tassa+se+nyt+on+keltainen+…
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006220574.html
www.uudenmuotoilunyhdistys.fi

#mainostoimistoelämää #kmgturku #föli #kaksikerrosföli

Piditkö? Kerro myös muille.

Samankaltaiset artikkelit