Pohjanmaan hyvinvointialueen palveluasenne näkyy ilmeessä

Soteuudistus 2023 lähestyy ja sen myötä sosiaali- ja terveystoimen ja pelastustoimen palveluita ympäri maata järjestellään uudelleen hyvinvointialueiksi. Myös Pohjanmaalla kolmentoista rannikkoalueen kunnan sote-palvelut yhdistettiin Pohjanmaan hyvinvointialueeksi. Uusi organisaatio tarvitsi brändi-ilmeen, jonka toteuttajaksi valittiin KMG Turku.

Tehokasta työtä kahdella kielellä
Brändityö aloitettiin alkuvuodesta 2021 ja se valmistui kesällä. Visuaalisen ilmeen lisäksi kaksikieliselle hyvinvointialueelle määritettiin ydinviestit, tahtotila ja viestirakenne, kaikki sekä suomeksi että ruotsiksi.
Työn tulokset koottiin selkeäksi brändikirjaksi, jota hyvinvointialueen viestintää toteuttavat voivat käyttää jokapäiväisessä työssään.

Selkeä ja toimiva ilme
Pohjanmaan hyvinvointialueen vähistä elementeistä koostuva ilme taipuu hämmästyttävän moneen. Muutamasta kaaresta ja parista pisteestä tehty tunnus on katsojasta riippuen joko hymynaama tai käsikkäin oleva pari, mutta se viestii joka tapauksessa heti ensisilmäyksellä hyvinvointialueen positiivista palveluasennetta ja läheisyyttä.

Hyvä yhteistyö tuo tuloksia
Brändiuudistus tehtiin tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa kaikkia alueen kohderyhmiä kuunnellen. Värit, tunnukset ja puhetapa testattiin sekä organisaation edustajilla että asiakkailla, joten saimme jo prosessin aikana hyvän kuvan siitä, miten tulevaan brändiin suhtauduttaisiin.

Myös hyvinvointialueen kokenut viestintäorganisaatio osallistui aktiivisesti brändin sisällön ja ilmeen rakentamiseen, ja antoi hyvää palautetta ja ehdotuksia läpi prosessin.
Yhdessä työ eteni sujuvasti ja aikataulussaan, vaikka koronatilanne esti työpajojen tai pop-up-mainostoimiston käytön.

Hyvä yhteistyö merkitsi myös sitä, että asiakas luotti näkemykseemme ja valitsi ennakkoluulottomasti täysin uudenlaisen ilmeen uudelle organisaatiolle.
Yksinkertainen on kaunista, mutta myös toimivaa. Sen todistaa Pohjanmaan hyvinvointialueen ilme.

https://pohjanmaanhyvinvointi.fi/

Piditkö? Kerro myös muille.

Samankaltaiset artikkelit