KMG Turku suunnitteli ilmeen kakkanäyttelylle

Turun Biologisessa museossa oli vuoden 2022 alusta maaliskuuhun 2023 asti esillä runsaasti kiinnostusta herättänyt Kappas Kakkaa! -näyttely. Näyttelyssä pääsi hämmästelemään jos jonkinmoisia jätöksiä sekä haalimaan tietoa kakasta ja sen merkityksestä ympäristössämme.

Kakka sai näkyä ja kuulua

Vuoden 2021 lopulla saimme pyynnön suunnitella Kappas kakkaa! -näyttelyilme. Tämä tunteita herättävä luonnontuote voisi olla monelle haastava aihe, mutta KMG:n Henna ei vähästä hätkähtänyt vaan tarttui oitis hommiin.

”Koska näyttelyn nimi oli humoristinen, oli ajatuksena saada ilmeestäkin kevyempi ja huomiota herättävä. Kakka sai näkyä ja kuulua.”

Näiden ajatusten pohjalta Henna suunnitteli visuaalisen ilmeen, joka lyötiin lukkoon lähes ensimmäisen vedoksen jälkeen. Hennan kädenjälki oli nähtävissä monin tavoin sekä itse näyttelyssä että sen markkinoinnissa. Hän kuvaileekin projektia erittäin mieluisaksi ja mutkattomaksi.

Sujuvaa ja monipuolista yhteistyötä

KMG Turku on tehnyt yhteistyötä Biologisen museon kanssa jo useamman vuoden ajan. Yhtenä hieman poikkevana työnä olemme muun muassa toteuttaneet museolle infokosketusnäytöt. Lisäksi Henna on ennen Kappas kakkaa! -näyttelyä suunnitellut ilmeen parin vuoden takaiselle ”Otavaisen olkapäillä, tuonelan rajamailla” -näyttelylle. Yhteistyö museon kanssa onkin ollut aina antoisaa ja innostavaa.

Kappas kakkaa! -näyttelyilme oli asiakkaan toiveiden mukainen ja myös suunnittelijan mielestä onnistunut. Itse näyttely sai paljon julkisuutta eri kanavissa ja se veti ennätysmäärän kävijöitä museoon.

Ei p*skempi lopputulos!

Piditkö? Kerro myös muille.

Samankaltaiset artikkelit