KMG teki KHO:n vuosikertomuksesta saavutettavamman

Korkein hallinto-oikeus on Suomen ylin hallintotuomioistuin, joka ylläpitää osaltaan oikeusvaltion toimintaa takaamalla oikeusturvan, varmistamalla hallinnon lainalaisuutta ja ohjaamalla oikeuskäytännön yhdenmukaisuutta. KMG Turku toteutti KHO:n vuoden 2022 vuosikertomuksen ilmeuudistuksen ja teki siitä samalla saavutettavan verkkoversion.

Arvokas ja saavutettava
Vuosikertomustyö aukesi KMG:lle tarjouskilpailun kautta. Siinä vuosikertomukselle haettiin uutta ilmettä, jossa huomioitaisiin ”KHO:n arvokkuus ja institutionaalinen asema ylimpänä tuomioistuimena. Lisäksi julkaisun tulisi ”Tukea KHO:n perustehtävää ja heijastella KHO:n arvoja”. Toivelistalla oli luonnollisesti myös julkisen sektorin julkaisuihin olennaisesti sisältyvä saavutettavuusvaatimus.

Pitkällä julkisen sektorin kokemuksella
KMG:llä on pitkä kokemus saavutettavuudesta ja julkisen sektorin projekteista, joten työhön oli helppo tarttua. Vuosikertomuksen pääasiallinen toteutusmuoto oli sähköinen, mutta siitä tehtiin myös painoversio. Taitossa julkaisun ilmettä selkeytettiin ja siihen lisättiin elävyyttä mm. käyttämällä enemmän kuvia, graafisia elementtejä ja värejä. Lopputuloksena oli tyylikäs, ilmava ja ennen kaikkea KHO:n arvojen mukainen ja arvokkuutta henkivä vuosikertomus.

Taiton ja suunnittelun lisäksi KMG toteutti vuosikertomuksen henkilökuvaukset.

Piditkö? Kerro myös muille.

Samankaltaiset artikkelit